sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Juristin kasvissosekeitto

Juristeilta saa yleensä lainopillisia neuvoja, mutta joskus myös inspiraatiota ruoan laittoon. Tämä soppa syntyi ideasta jonka juristi mainitsi lounaspöydässä. Kuulosti niin hyvältä että pakko oli kokeilla omaa versiota.
Valmis ateria
Vielä löytyi omasta kasvimaasta materiaalia ja lisäksi litra Puljongin kasvislientä. Niistä syntyi soppa joka sai mausteekseen vuohenjuustoa ja pestoa.


Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi ja lisää pilkotut kasvikset. Meillä kattilaan päätyi punajuuria, porkkanaa, papuja, perunoita ja sipulia. Keitä kunnes kaikki kypsiä. Soseuta sauvasekoittimella (jollaista ei Villa Sandissa ole) tai monitoimikoneessa.

Tein soseutuksen kahdessa erässä ja jätin ison osan nesteessä eri kulhoon. Soseutuksen jälkeen takaisin kattilaan ja sitten keitinlientä mukaan kunnes sopiva koostumus.


Kuumenna keitto ja tarjoile. Laitoimme lautasille pari teelusikallista Chavroux pehmeää vuohenjuustoa ja nokareen pestoa sopan päälle. Aivan erinomaista! Sekoitin ne keiton joukkoon, ja erityisesti peston maku oli se kuuluisa piste iin päällä.


Juustoa ja pestoa laitettiin myös 'Kantolan valitut' suolakeksien päälle. Hyvä yhdistelmä sekin. Syötiin loppuun sekä juusto että keksit.....


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti