lauantai 24. syyskuuta 2011

Kuhaa Ajvar Relish kastikkeessa

Tämä juontaa juurensa Ruotsin vuosiin. Suomeen muutettuamme täydensimme Ajvar varastoamme aina Tukholmassa käydessämme. Mutta siitä on jo kauan, vuosikausia Ajvaria on saanut Suomestakin. Tämä Ajvar kala oli yksi suuria arki-illan suosikkeja kun nuorempi sukupolvi vielä illasti kanssamme joka päivä. Hyvä ja maukas tapa saada kala maistumaan.

Myös tulisempi versio saatavilla, tämä mieto kastike

Ajvar on serbialainen paprikasäilyke, jota voisi tehdä itsekin, mutta toistaiseksi olemme tyytyneet purkkiversioon. Tätä saa ainakin Stockalta ja isommista K-kaupoista.

Paloittele kala n 2x2 cm paloiksi. Me käytimme kuhaa, mutta kutakuinkin kaikki vaaleat kalat käyvät hyvin. Mausta kala suolalla. Laita korkeareunaiseen paistinpannuun (traktörpanna) 2 dl kuohukermaa ja n 3 kukkurallista rkl Ajvaria. Sekoita. Lisää kalan palat.

Aineet valmiina, seuraavaksi levy kuumaksi
Kun valitsemasi lisuke melkein valmis, kuumenna levy ja anna kalakastikkeen kiehua kevyesti kunnes kala kypsää. Se taisi viedä 5-10 min. Minä autoin prosessia kauhomalla kuumaa kastiketta kalapalojen päälle.
Mukavasti poreilee ja hyvä tuoksu täyttää keittiön

Meillä lisukkeena tällä kertaa keitettyjä papuja ja kukkakaalia, molempien herkkuja. Toki esim peruna ja riisikin käy.

Tarjoile kala valitsemasi lisukkeen kera.


Timotejn lautanen aterian jälkeen, ei kuulemma kehdannut nuolla sitä vaikka mieli teki.


Miten näin hyvä ateria oli voinutkin unohtua vuosikausiksi. Taisi olla eka kerta kun tehtiin sen jälkeen kun nuorempi sukupolvi muutti pois, kohta neljä vuotta sitten! Dementiaa....?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti