keskiviikko 14. joulukuuta 2011

Nopeammat uunikuivatut tomaatit

Tomaatit ovat teoriassa hyviä ja käytännössä tähän aikaan vuodesta useinmiten ei niin hyviä. Usein lisään ne ruokaan kuin ruokaan paistinpannun kautta, mutta välillä näinkin, puolikuivattuina.

Uunikuivattujen tomaattien ohjeissa on yleensä yksi vika, kuivaaminen kestää 6 tuntia! Ja sehän ei hosu-Majalle sovi. Joten minun versioni antaa puolikuivattuja, käyttää korkeampaa uunin lämpötilaa ja syötävää saa lautaselle alle tunnissa.
Raakana
Kirsikkatomaatteja tällä kertaa. Tomaatit puoliksi ja upeaan 80-luvun vuokaan. Päälle oliiviöljyä, suolaa, mustapippuria, provencen yrtti-sekoitusta ja taisi olla hippunen sokeriakin.
Puolikuivina
Muistaakseni tällä kertaa 150 asteessa n 45 minuuttia, mutta ei se niin tarkkaa ole, improvisoi rohkeasti.


Nämä menivät alkuruokasalaattiin makua antamaan. Aikaahan tuohon kului näinkin, vaan se oli lähinnä odottamista. Tekeminen tosi helppoa ja siinähän tuo valmistui itsestään pääruokaa tehdessä.


Maukkaita ja makeita, niin kuin tomaattien kuuluukin olla. Suosittelen.

1 kommentti:

  1. Tälle mä hurraan, kiitos. Ekologinen omatuntoni ei ole sallinut paahtaa 5-6 tuntia tomaatteja uunissa, vaikka mieli on tehnyt. Kukaan ei ole koskaan sanonut, että vähempikin siis riittää. Paperitähti

    VastaaPoista