lauantai 10. joulukuuta 2011

Uunilohta ja suolakurkkukastiketta, mukana myös mikrokasviksia

Ihme ja kumma, tätä ei ole ilmeisesti tullut blogattua aiemmin. Kastike on todella hyvää ja sitä on tehty ja tarjoiltu jo vuosikymmeniä, taisi se jo alkaa 80-luvun puolella! Sopii erinomaisesti lohen seuraksi, oli kala sitten grillattu tai savustettu tai uunissa kypsynyt.

Pilko iso suolakurkku (tai pari pienempää) pieneksi. Laita kulhoon ja lisää joukkoon purkillinen kermaviiliä, 1 rkl sinappia, 1 tl punaviinietikkaa, ripaukset suolaa, mustapippuria ja sokeria. Myös silputtua tilliä, jos sattuu kotona olemaan, meillä ei. Itse asiassa, harvassa on ne kerrat jolloin olen muistanut tilliä lisätä - hmm, olenkohan koskaan sitä tehnyt. Anna makujen tasaantua ja sekoittua jääkaapissa sillä aikaa kun lohi kypsyy.

Kastikkeen raaka-aineet sokeria lukuunottamatta

Sekoitusta vailla valmis kastike
Lohen ja kastikkeen kera söimme romanesco-, kukka- ja parsakaalia, sekä porkkanoita. Nyt kun keittiössä on taas mikro, siirryimme vanhaan hyväksi havaittuun tapaan valmistaa vihannekset.

Vihannekset lautaselle sopivina paloina, pari rkl vettä lautasen pohjalle ja sitten kolme minuuttia mikrossa (900W teholla). Juuri sopivan al dente, maku ja vitamiinit tallella vihanneksissa eikä keitinvedessä. Ja väritkin pysyvät.

Matkalla mikroon

Matkalla suuhun, kastike jäi vähän taka-alalle, vaan se on tuo vaalea mössö taustalla
Maukasta ja terveellistä. Nautittiin kylmän kuplivan veden kanssa. Maukasta ja terveellistä sekin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti