keskiviikko 15. helmikuuta 2012

Nyt on raviolien teko hallussa, ja beurre blanc

Ammattikokin avulla on meillä nyt hyvä pastataikina- ja kaulintaohjeet. Kuten eka kerran jälkeen totesinkin, mun taikina oli liian kova. Ja niinpä ei yllättänyt että Ammattikokin taikinassa oli vähemmän jauhoja ja enemmän kananmunia....

250 gr durumvehnäjauhoja, 2 kokonaista kananmunaa ja 3 keltuaista sekoitettiin monitoimikoneessa taikinaksi ja laitettiin jääkaappiin tunniksi-pariksi odottamaan.

Matkalla pastakoneeseen
Täyte tehtiin pakastetuista, raaoista jättikatkaravun pyrstöistä (1 pussi sellaisia, määrästä en muuta osaa sanoa). Laita sulaneet pyrstöt mikseriin ja lisää 1 dl kermaa, hienoksi silputtua ruohosipulia, suolaa ja pippuria, aja hienohkoksi tahnaksi.


Lisäksi tehtiin ratatouillea erittäin hienoksi pilkotuista kasviksista:  5 cm pätkä munakoisoa, 7 cm kesäkurpitsaa, viiden tomaatin siemenet (ne jotka jäi yli Sauce Viergesta), 1 sipuli, 2 valkosipulinkynttä. Kattilaan öljyä ja kasvikset mukaan muhimaan. Mausta suolalla ja pippurilla, hieman chiliäkin laitoimme (mutta vain vähän). Jätä odottamaan.


Tee raviolit. Pastakoneen käytöstä opimme sen että 0-tasolla kannattaa ajaa muutaman kerran ja aina taittaa taikina välillä, näin tulee kauniin tasaiset reunat. Ja kannattaa sen jälkeen käyttää joka taso. 1,2,3,4,5,6 ja seiskaan päädyimme tälläkin kertaa. Ravioleja keitettin n 4-5 minuutttia.


Täyttämisenkin Ammattikokki teki toisin, täytenokareet levylle ja sitten taittoikin pitkittäin, tuli järkevämmän kokoisia ja mallisia.


Vielä Beurre Blanc, voikastike pisteenä iin päällä: Kattilaan desin verran viiniä kiehumaan, anna kiehua kokoon jonkun verran, lisää loraus kermaa ja vähitellen voita koko ajan sekoittaen, kaikkiaan voita tuli lisättyä n 50 gr.


Sitten lämmitetty ratatouille syville lautasille, päälle raviolit ja viimeksi voikastiketta, ja aivan loistava ruoka valmiina nautittavaksi. Taas kerran kastike teki hyvästä erinomaista.





On se vaan kumma miten Ammattikokin osaaminen saa paljon parempia makuja aikaan kuin Majan yritykset!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti