tiistai 17. heinäkuuta 2012

Kaljatölkkikana

Tunnetaan myös nimellä kaljapeppukana (beer butt chicken), rakkaalla lapsella on monta nimeä. Pari vuotta sitten tämä pyöri monessakin ruokablogissa, sekä englanniksi etä suomeksi. Nyt vihdoin tuli meidän sitä kokeiltua.


Otetaan yksi kokonainen kana/jyväbroileri. Hierotaan pintaan oliiviöljyä ja mieleisiä mausteita. Meillä suolaa, mustapippuria, Santa Marian chicken and steak sekoitusta ja tuoretta timjamia.

Avataan kaljatölkki (33cl) ja juodaan siitä puolet. Avataan tölkinavaajalla kansi ja poistetaan. Mä laitoin tässä vaiheessa oluen joukkoon muutaman valkosipulin kynnen ja timjamin oksia lisämakua antamaan.

Istutetaan kana tölkin päälle. Tätä tehdessä grilli on jo ollut kuumenemassa ja nyt tuliset hiilet siirretään reunoille ja kana laitetaan keskelle (foliovuoka alle, johon nestette tippuvat likaamatta grilliä). Grillaus tapahtuu siis epäsuorasti. Kaasugrillissä sammuta se polttimo jonka päällä kana on. Ohjeita löytyy netistä pilvin pimein, jos tarkempaa opastusta kaipaat.

Kansi päälle ja annetaan olla reilu 1,5 tuntia. Meillä oli 1 h 40 min ja oli aika passeli. Riippuu toki paljon grillin kuumuudesta.


Tää on jotenkin sympaattisen näköinen päätön kana....


Valmista syötäväksi. Ensi kerralla laitan mausteita myös nahan alle, niin tulee lihaan enemmän makua. OK näinkin, maistui mehukkaalta kanalta. Hauska ohjelman numero kesäiltaan vieraita viihdyttämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti