lauantai 12. tammikuuta 2013

Potato skins nostalgiaa, täytetyt perunankuoret Chicagon tapaan

Amerikkalaista jalkapalloa, iso tv-ruutu, olutta, paljon porukkaa ja potato skins... Chicagoa parhaimmillaan (?!) 80-luvun lopussa. Jos joku teistä viettää tipatonta tammikuuta niin ne alkoholista puuttumaan jäävät kalorit vois korjata tällä, vaan eihän näitä voi syödä ilman lasillista kylmää olutta.... Jostain syystä tätä minun nyt teki mieli:


Tällä kertaa olutta oli vain se lasillinen per nuppi, tv ja jalkapallo puuttuivat täysin, vaan hyvin kelpasivat kylmänä talvipäivänä tälläkin puolella Atlantia! Varmaan sopii lohturuokakategoriaan.

Ekologinen tapa tehdä perunankuoria on käyttää yli jääneet uuniperunat, minä tosin laitoin perunat uuniin varta vasten tämän takia. Eli aloita kypsentämällä jauhoisia perunoita (esim Rosamunda) uunissa, tunnin verran 200 asteessa. Anna jäähtyä hieman ja sen jälkeen halkaiset pituussuuntaan. Jos ovat litteitä niin halkaisu riittää hyvin, jos ovat kovin pyöreitä kannattaa leikata kolmeen osaan ja jättää keskiosa käyttämättä (ettei tule liian syviä 'veneitä').


Koverra n 70% perunasta pois. Sivele sisä- ja ulkopuolelta voisulalla. Lisää suolaa ja mustapippuria. Suolan kanssa kannattaa olla varovainen jos täytteessä pekonia, niin kuin tässä tapauksessa. Uunipellille leivinpaperin päälle. Laita grillivastuksen alle (jätä reippaasti tosin tilaa, n 10 cm vastuksen alapuolelle) ja paista n 250 asteessa kunnes reunat alkavat ruskistua.


Täytä perunankuoret sen jälkeen juustoraasteella (minä käytin amerikkalaiseen tyyliin oranssia chedaria) ja rapeaksi paistetulla pekonilla.


Uuniin (ei grillivastusta enää!) 200 asteeseen kunnes juusto sulanut ja kuplii mukavasti. Tarjoile ranskankerman ja ruohosipulin kera. Ei haittaa vaikka vähän jäähtyisivätkin ennen ruokailua, ja sormin syöminen on hyväksyttävää.


Täytteeksi voit laittaa liki mitä tahansa, pekoni on vain minun mielessäsi se ainoa oikea. Suosittelen jos on vähänkään suola- ja/tai rasvapulaa kropassa!

1 kommentti:

  1. Nykyisin on tarjolla ihan riittävän mainioita alkoholittomia oluita, esim. Nikolai. Niistä me tipattomat kiitämme lämpimästi panimoteollisuutta. Toki voi olla, että pitkästä aikaa aloittelemani zumba-harrastus tekee sen, että kohta meillä kalorivajetta paikkaillaan näillä;-)

    VastaaPoista