lauantai 20. heinäkuuta 2013

Sileä ja parempi hummus

Jostain näin vinkin miten humuksesta saa vieläkin parempaa, kuorimalla kikherneet. Kuulostaa hassulta ja työläältä, vaan eipä ollut ja lopputulos erinomainen. Tästä lähtien hummus tehdään meillä näin.


Kärsimätön kun olen, niin käytin valmiita purkkiherneitä enkä aloittanut liottamalla ja keittämällä kuten kai pitäisi jos oikein aitoa makua tavoittelisi.
Ota siis purkillinen kikherneitä, huuhtele liemi pois. Laita kattilaan vettä ja herneet.


Sekoita käsin herneitä veden alla, niin kuoret irtoavat ja nousevat pinnalle. Poista kuoret. Vaikka kikherneet ovatkin valmiita käytettäviksi, keitin niitä vartin verran niin pehmenivät vielä enemmän. Valuta herneet keitinvedestä, mutta säästä vesi.

Sitten monitoimikoneeseen kikherneet, 1 iso valkosipulin kynsi, puolikkaan sitruunan mehu, 3-4 rkl tahinia, ½ tl suolaa ja ½ tl juustokuminaa. Sekoitetaan kunnes kaikki yhtä mössöä. Lisää sitten keitinvettä ruokalusikallinen kerrallaan kunnes koostumus on mieleinen, mä taisin lisätä 5-6 rkl.


Siirrä tarjoiluastiaan ja jääkaappiin odottamaan ruokailua. Siinä vaiheessa lisää pinnalle hieman hyvää oliiviöljyä ja paprikajauhetta.


Nauti esimerksiksi (nuotiossa/uunissa) paahdetun leivän päällä tai seuraavana aamuna ruisleivän päällä terveellisenä aamiaisena. Nam.

1 kommentti:

  1. Israelissa pääsin tätä herkkua nauttimaan ja jäin koukkuun kivasti!

    VastaaPoista