sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Uunissa paahdettua kukkakaalia ja valkosipulista naurista

Olimme perjantaina Kuukuussa syömässä ja valitsin pääruoaksi paahdettua kukkakaalia. Oli aivan valtavan hyvää! Ja niin sitten eilen sitä tehtiin kotona. Koska olemme kaupungissa paahtaminen tapahtui uunissa, ensi kerralla kokeilen grillausta.


Kukkakaalin lisäksi tarjolla oli myös pensaspapuja ja naurista. Tässä kohtaa on hyvä myöntää tietämättömyytemme, emme tunnistaneet naurista kaupassa, vaan Timotejn piti kysyä yhdeltä asiakkaalta mikä se on..... Selityksenä voisi sanoa että samassa kasassa oli sekä keltaisia että valkoisia nauriita ja me luultiin että vain ne keltaiset ovat nauriita. Taas ollan vähän tietäväisempiä, nauriit voivat olla valkoisia.


Leikkasin kukkakaalit siivuiksi. Sivelin oliiviöljyllä ja sirottelin suolaa ja mustapippuria päälle. Tässä pitää sitten olla hyvän laatuiset öljyt ja mausteet, maku ratkaisee! Siivut leivinpaperin päälle uunipellille ja n 20-25 minuuttia (paksuudesta riippuen) 225 asteisessa uunissa.

Pensaspavut keitin; nauriit siivutin ja paistoin valkosipulin kanssa paistinpannulla. Vähän vielä krassia koristeeksi ja kasvisateria valmis. Timotej laittoi myös anjovisfileitä kukkakaain päälle, sopivat varsin hyvin yhteen.


Kuten sanottua, seuraavaksi teen kukkakaalin grillissä, niin pinta liki karamellisoituu. Uskon että on vielä parempaa kuin tämä, jo hyvä, tapa laittaa kukkakaalia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti