perjantai 15. marraskuuta 2013

Kurpitsakeitto

Jokaisen itseään kunnioittavan ruokabloggaajan on tietysti julkaistava kurpitsakeiton ohje näin syksyllä, kauden raaka-aine jne. Näin en ole aikaisempina syksyinä toiminut, mutta nyt siis annoin periksi ryhmäpaineelle. Tosin en kyllä ole ennen kurpitsakeittoa tehnytkään, joten eipä ihme ettei ole Villa Sandissa esiintynyt.....


Aikani eri reseptejä selattuani, päädyin tekemään oman version. Näin se meni:

Kilon verran kurpitsaa lohkoiksi, yksi sipuli puoliksi ja pari valkosipulinkynttä kuorineen uunipannulle ja reilu tunniksi 200 asteeseen. (Ajattelin että uunissa paahtaminen tuo enemmän makua kuin kurpitsan keittäminen.)


Sen jälkeen pehmenneet osat (vaan ei kurpitsan- ja valkosipulinkuoria tai liian mustia kohtia) kulhoon ja soseeksi sauvasekoittimella.


Sose kattilaan, joukkoon ½ litraa Puljonkin kanalientä, desin verran ranskan kermaa, suolaa ja tuoretta timjamia. Keittelin hetken ja maistelin, jotain puuttui. Päädyin lisäämään 'hyppysellisen' (yksi tl?) Santa Marian Natural Umami maustesekoitusta, ja se toi sen kuuluisan pisteen ii:n päälle.

Sopan päälle laitettiin sitten paahdettuja kurpitsansiemeniä ja liruttelinpa vielä kermaraidankin.


Hyvää oli; ensimmäinen, vaan ei viimeinen tekemäni kurpitsakeitto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti