perjantai 4. huhtikuuta 2014

Cannellonit kahdella täytteellä

Tehtiin cannelloneja kuudelle viime viikon perjantaina. Ihan hyvää. Pinaatti-ricotta-täytteiset olivat varsin onnistuneita, jauhelihatäytteiset maistuivat - yllätys, yllätys - pastalle ja jauhelihakastikkeelle....


Meitä oli kuusi ruokailijaa, ja täytimme 12 putkea pinaatti-ricotalla ja 14 lihakastikkeella. Maja teki kastikkeet ja Timotej hoiti täyttämisen. Muut ruokailijat pitivät seuraa meille ja toisilleen.


Cannelloniohjeita on netti pullollaan, joten tässä vain suurinpiirteinen kuvaus miten teimme. Käytin samaa tomaattikastiketta molempinen cannellonivuokien pohjalla (toisessa siis kasvisversio ja toisessa liha-). Kastikkeen kantava voima oli Mutti kirsikkatomaatit, pari purkillista tuli käytettyä, mausteena yrttejä ja valkosipulia.


Kasvistäytteeseen käytin kaksi pakettia pinaattia ja yhden purkin ricottajuustoa (taisin ottaa vähän toisestakin). Ensin 'ryöppäsin' pinaatit kaatamalla niiden päälle kiehuvaa vettä. Jätin siivilään valumaan ja jäähtymään. Jäähtyneet pinaatit pilkoin ja sekoitin ricotan kanssa. Mukaan myös pari kourallista raastettua parmesaania ja ripaus mustapippuria.


Puolet cannelloneista täytimme siis pinaattimössöllä, toisen puolen jauhelihakastikkeella. Siinä kastikkeessa ei ollut mitään ihmeellistä, käytin purkillisen Mutin murskattuja tomaatteja pohjana, jauhelihaa oli 400 gr ja kaikenlaisia mausteita, chiliä ainakin. Tärkeää ettei kastike liian juoksevaa jotta pysyy putkiloiden sisällä.

Juju tässä ehkä tuo valkoinen osuus, ei ole perinteinen valkokastike, vaan Jamie Oliverilta noukittu idea: kaksi purkkia ranskankermaa, kolme anjovisfileetä pilkottuna ja pari kourallista raastettua parmesaania. Loistava idea, maukas, vaan ei raskas.
Kasvisversio menossa uuniin...
Alla siis tomaattikastiketta, keskellä cannellonit ja päälle valkokastiketta. Lopuksi vielä raastettua parmesaania ja revittyä mozzarellaa. Ei mikään kevyt annos kalorien osalta!

... ja tulossa uunista
Ihan kaikkea emme jaksaneet syödä (sen antipastitarjottimen syytä... kts edellinen postaus), mutta kyllä näitä helposti menee 4-5 per nuppi. Hyviä myös lämmitettynä, joten tee mieluummin liian iso kuin pieni satsi.

Vähän mössön näköistä kun keräsin kastikkeen loput annoksen päälle

2 kommenttia:

  1. Hei miten ne cannelloniputket saa parhaiten täytettyä? Tuskailen aina sen kanssa...

    VastaaPoista
  2. Toka kuvassa näkyy Timotejn täyttömekanismi, pursotin kai oikea sana sitä kuvaamaan. Sillä hän tekee myös Duchesse perunamuusin ja jauhopeukalot käyttänevät sitä myös kermakakun koristeluun. Hyvin toimi tässäkin, kunhan reikä tarpeeksi iso ja jauhelihakastikeen 'kököt' tarpeeksi pieniä.

    VastaaPoista