sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Glöginjuhlan uutuus, Kolatun Valma ja hunajapähkinät


Lauantaina oli perinteinen glögijuhla. Iloinen seurue nautti pientä purtavaa vanhan kaavan mukaan (yleisön pyynnöstä sitä ei muuteta!). Tällä kertaa uutuudet olivat vähissä, mutta hillon/marmeladin sijaan tein juuston seuraksi hunajapähkinöitä. Erilaisia paahdettuja ja maustettuja pähkinöitä on tullut tehtyä usein, tällä kertaa idea pohjautui Hesarissa pari (?) vuotta sitten olleeseen vihjeeseen.


Paahdoin cashew pähkinöitä pussillisen, saman verran saksanpähkinöitä ja kuorittuja manteleita, sekä vajaan kourallisen kuorittuja pistaasipähkinöitä. Uunissa (225 astetta) reilu 5 minuuttia ja annoin jäähtyä.


Sillä aikaa sekoitin purkillisen juoksevaa hunajaa ja 2-3 rkl balsamico-viinietikkaa. Jäähtyneet pähkinät hunajabalsamicon joukkoon ja siinä se. Sopi oikein, oikein hyvin Valman seuraksi.


Joulua emme vietä, ensi viikko menee muilla mailla vierahilla, tauko kokkailussa. Palataan asiaan ensi vuonna! Hyvää joulua toivottaa Maja ja Timotej.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti