sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Kolmen juuston kvinoatäytetyt paprikat

Ei ollut tätä tarkoitus blogata, täytetyissä paprikoissa kun ei mitään uutta tai ihmeellisestä ole. Mutta sitten kävi niin että täyte oli niiiiin hyvää että päätin kuitenkin laittaa tämän teille inspiraatioksi ja minulle muistiin.


Täyte meni näin: kuullotin paistinpannulla yhden hienonnetun sipulin, puoli pussia tuoretta pinaattia ja jonkun verran suppilovahveroita (kuivattuja jotka liotin ennen paistamista). Keitin puolisen desiä punaista kvinoaa (sitä tulee n 1,5 desiä keitettyä).

Sekoitin pinaattisekoituksen, kvinoan, n 3 kukkurallista rkl maustamatonta tuorejuustoa, smetanapurkin jämät (ehkä kolmasosa), puolisen pakettia fetaa kuutioina ja hieman mustapippuria. Tämä määrä täytti hyvin kaksi isoa (= neljä puolikasta, sanoo minun matikkapääni) paprikaa. Päälle vielä raastettua parmesaania.


Paprikat ovat tällä hetkellä parhaimmillaan, isoja ja halpoja, joten nyt olisi sopiva aika tehdä tätä.

Täytettyjen paprikoiden tekotapoja lienee useampia, tässä paria vinkkiä jotka olen havainnut toimiviksi. En esikeitä paprikoita, mutta laitan ne noin10 minuutiksi uuniin paahtumaan ennen täytteen laittoa. Näin ehtivät pehmitä hieman, mutta purutuntumaa jää tarpeeksi. Toinen juttu on se, että teen pienen reiän joka puolikkaan pohjalle, näin liiat nesteet päätyvät vuokaan ja paprikat eivät pehmene liikaa tai täyte ole liian nestemäistä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti