sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Kastikkeeton kasvislasagne

Tämä resepti oli viime torstain Hufvudstadsbladetissa. Kuulosti sekä hyvältä että epäilyttävältä. Voiko kastikkeeton lasagne olla muuta kuin kuivaa. Kokeiluun, siis.
Kuten kuvasta näkyy, ei ollut kuivaa
Husiksen resepti oli neljälle, ohje alla. Minä tein pienemmän satsin meille kahdelle, tomaattia ja basilikaa oli varmasti enemmän kuin ohje sanoo.

750 gr raejuustoa
200 gr (9 kpl) kuivia vihreitä lasagnelevyjä
1-2 rkl oliiviöljyä
600 gr kypsiä tomaatteja
1 ruukku tuoretta basilikaa
3 dl juustoraastetta
suolaa ja pippuria


Suosittelen Arlan raejuustoa (keso). Valion on aivan liian kuivaa, mä en käytä sitä koskaan mihinkään. Arlan keso on taas hyvin samanlaista kuin amerikkalaisten cottage cheese, hyvää. Juustoraastena käytin mustaleimaista emmentalia.

Siivuta tomaatit, älä ota mukaan ensimmäistä ja viimeistä siivua (ovat lähinnä kuorta). Silppua suurin osa basilikasta (säästä muutama lehti koristeluun).


Öljyä uunivuoan pohja oliiviöljyllä. Lado pohjalle kerros tomaattisiivuja, päälle kerros lasagnelevyjä. Voitele levyt öljyllä. Jatka kerroksilla kesoa, tomaattisiivuja, basilikaa, suolaa ja pippuria. Tee samalla tavalla vielä kaksi kerrosta. Ylimmäksi kesoa ja juustoraastetta.


Kypsennä 35 minuuttia 175 asteessa. (Mä pidin kauemmin, n 45 minuuttia.) Anna vetäytyä uunista ottamisen jälkeen hetken verran ennen tarjoilua. Koristele basilikan lehdillä.


Oli vallan mainiota. Timotej muistuttaa ettei kannatta säästellä basilikassa, se antaa tähän pääasiallisen maun. Tykättiin, kevyt ja nopea versio lasagnesta.

1 kommentti:

  1. Tosiaankin herkullista ja helppoa. Tein tupla-annoksen, että söisimme kahtena päivänä. Meni kaikki heti yhdellä illallisella, tän syömistä ei vaan voinut lopettaa ennenkuin astia oli tyhjä!

    VastaaPoista