lauantai 27. kesäkuuta 2015

Grillattu kukkakaali ja gremolataöljy

Kokonainen kukkakaali uunissa paahdettuna tai grillattuna on hyvää. Tänään grillatun kukkakaalin päälle valuteltiin gremolataöljyä ja näinpä tehtiin kaalista vieläkin parempaa.


Kukkakaalin pintaan öljyä, suolaa ja mustapippuria. Grilliin kunnes sopivasti pehmentynyt, vaan ei liian mössöä. Pidin kuvun alla, kaksi neljästä polttimesta päällä ja grillasin epäsuoralla lämmöllä parisenkymmentä minuuttia.


Gremolata on tuttu juttu, mutta näin öljyn muodossa en ollut ennen tehnyt. Idea löytyi Ican nettisivuilta. Siinä oli juustoakin kukkakaalin päällä, minä skippasin sen osan reseptiä ja grillausaikaa lyhensin reippaasti.


Tee näin gremolataöljy: Sekoita pienessä kulhossa keskenään ½ rkl hienoksi raastettua sitruunan kuorta, 2 rkl sitruunan mehua, 1 rkl hienonnettua persiljaa, 1 murskattu valkosipulin kynsi, 3 rkl oliiviöljyä. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile grillatun kukkakaalin kastikkeena.

Öljy raikasti kukkakaalia kivasti, sopivat oikein hyvin yhteen. Kukkakaalin jämät käytin hetki sitten illallissalaattiin ja gremolataöljyn loput maustoivat grillattua siikaa. Hyvää tuli niistäkin, ohjeita tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti