sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Spagettikurpitsagratiini

Kiitokset kummipojalle reseptistä! Sain sen jo alkuvuodesta, mutta ei sattunut kaupassa olemaan kurpitsaspagettia silloin. Nyt kun kurpitsasesonki on parhaimillaan tuli tämä taas mieleeni.

Kutsuvat spagettikurpitsaksi koska kurpitsanlihan saa kypsymisen jälkeen haarukoitua pitkäksi 'spagetiksi'. Kuvassa raaka kurpitsa
Me ostettiin yksi isohko spagettikurpitsa, tästä tuli noin kolmen hengen annos; päätellen siitä että me kaksi söimme itsemme kylläiseksi ja aika paljon jäi jäljelle. Kummipojan reseptissä oli jauhelihaa, me teimme vegeversion ja korvasimme jauhelihan papusekoituksella (Go greenin tetrallinen käyttövalmista sekoitusta).

Aloita puolittamalla kurpitsa pitkittäin. Oliiviöljyä, suolaa ja mustapippuria pintaan. Sitten uuniin reiluksi puoleksi tunniksi. Ota kurpitsa uunista ja vedä haarukalla kurpitsanliha 'spagetiksi'. Meidän kurpitsa taisi olla hieman liian kauan uunissa ja spageteista ei tullut pitkiä niin kuin olisi kuulunut. Tässä reseptissä se ei kuitenkaan haitannut.

Oikean puolinen jo käsitelty, vasen odottaa vuoroaan
Sillä aikaa kun kurpitsa kypsyy uunissa aloita täytteen teko. Pilko yksi sipuli ja kuullota öljyssä. Jos käytät jauhelihaa, lisää se pannulle ja ruskista. Sen jälkeen joukkoon tomaattista pastakastiketta (joko purkkitavaraa tai kotitekoista. Mä tein oman sekoittamalla murskattuun tomaattiin mausteita ja keittelemällä hiljakseen kokoon.). Lisää seuraavaksi paketillinen pinaattia. Mä laitoin myös tuoretta basilikaa vaikkei sitä ollutkaan reseptissä.


Lisää täytteeseen 'spagetoitu' kurpitsa tässä vaiheessa. Ja pavut jos teet vegeversion meidän tavoin. Kuumenna. Suolaa, pippuroi, mausta tarpeen mukaan.


Täytä kurpitsan puolikkaat sekoituksella. Laita päälle mozzarellaa ja raastettua parmesaania. Paista 200 asteisessa uunissa kunnes juusto sulanut. Mä laitoin hetkeksi myös grillivastuksen päälle, niin sain juuston 'kuplimaan' mukavasti.



Kauho höyryävää täytettä lautaselle ja nauti italialaisten makujen sinfoniasta.
 

(Kasvis)lasagnea ilman pastaa. Vähäkalorista ei kuitenkaan tuolla juustomäärällä.... mutta muuten varsin terveellistä. Tykättiin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti