sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Ankankoipia säilykepurkista


Ankasta olen blogannut pari kertaa ennenkin, ankan rintaa ja itse tehtyä confitkoipia. Tällä kertaa, ja oli muuten ensimmäinen kerta, ostettiin purkillinen valmiita 'confitkoipia', ystävän innoittamana. Helppoa ja hyvää, ei jäänyt viimeiseksi kerraksi.


Tässä purkista löytyy kaiken ankanrasvan keskeltä neljä koipea. Kaiva esille, putsaa suurimmat rasvat pois ja laita uuniritilälle. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia, kunnes nahka rapeaa ja lihaa kuumaa. Älä unohda laittaa uunin pohjalle uunipeltiä, parempi että rasvat tippuvat sinne kuin uunin pohjalle.


Tämä uunissa valmistaminen toimi hyvin. Ensin olin ajatellut paistaa nahkapuolen rapeaksi paistinpannulla ja sitten kuumentaa valmiiksi uunissa. Mutta halusin välttää sitä rasvan käryä ja niin ollen päädyin uuniin. Onneksi, hyvin toimi näinkin.


Lisukkeena karpalo-mustapippuri-chutneya, ruusukaalia ja vihreitä pensaspapuja, niistä lisää toiste.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti