sunnuntai 25. maaliskuuta 2018

Pääsiäispupu eli jäniksen satula ja portviinikastiketta

Tässä ehdotus pääsiäisen ateriaksi, pääsiäispupu. Meiltä löytyi pakastimesta rusakko. Koska emme ole pääsiäisenä kotona, teimme pääsiäsipupun satulasta illallisen tälle päivälle. 


Timotej nosti sulatetun rusakon ja Youtuben keittiön pöydälle ja pilkkoi rusakon osiin.





Näin hieno satula sieltä löytyi. Tästä sitten paistamisen jälkeen leikattiin esiin fileet. Yhdestä satulasta riittää syötävää kahdelle.


Satula marinoitiin yön yli. Marinadissa oli purjoa, porkkanaa, timjamia, rosmariinia, valkosipulia, mustapippuria, katajanmarjoja, 2 rkl oliivöljyä ja 2 dl valkoviiniä.


Seuraavana päivänä ruskistin satulan voissa ja sen jälkeen siirsin uunivuokaan ja paistoin 150 asteisessa kiertoilmauunissa kunnes sisälämpötila oli 54 astetta. Sen jälkeen kiedoin folioon ja annoin vetäytyä kymmenisen minuuttia.


 Portviinikastikkeen tein näistä aineksista:

  • 3 dl vasikanlientä (=fondia ja kuumaa vettä)
  • 1 sipuli
  • 2 oksaa timjamia
  • 1 oksa rosmariinia
  • 4 katajanmarjaa
  • 1/2 dl portviiniä
  • 3 rkl voita
  • suolaa ja mustapippuria
Kuumensin liemen ja lisäsin siihen sipulin, yrtit ja mausteet. Annoin kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Siivilöin ja laitoin liemen takaisin kattilaan ja lisäsin portviinin. Keitin vielä kymmenisen minuuttia ja sitten joukkoon vetäytyneestä lihasta irronneet nesteet. Lopuksi vispasin joukkoon 2-3 rkl voita. 

Tarjolla myös paistettua porkkanaa ja kantarellejä, timjamilla maustettuna.



Jos tykkää riistasta ja rusakkoa on tarjolla, niin tämä on oikein hyvä resepti. Sopii toki muullekin riistalle ja vaikka lampaalle. Lisukkeena myös perunapaistosta.


Kuori ja viipaloi kuusi perunaa. Sulata 50 grammaa voita. Sekoita kulhossa voi ja perunta, sekä mausta suolalla ja mustapippurilla. Laita uunivuokaan ja paista 150 asteessa noin 1,5 tuntia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti