maanantai 27. tammikuuta 2014

Falafel, hummus, israelilainen salaatti ja pitaleipä, illallinen lähi-Idän tyyliin

Sunnuntaiaamuna pohdittiin saman päivän illallista ja päädyimme tekemään falafeleja, pitaleipää, hummusta ja israelilaista salaattia.


Tästä se lähtee. Timotej otti vastuun pitaleivästä, varmempaa niin. Maja huolehti muista ruokalajeista.


Hummus tehtiin vanhan, hyväksi todetun reseptin mukaan. Israelilaisesta salaatista kuva alla. Varsin yksinkertaista: tomaattia, kurkkua, paprikaa, punasipulia, minttua, persiljaa ja mausteena oliiviöljyä, sitruunan mehua, suolaa ja mustapippuria.


Falafel tuotti ensin hieman ongelmia, useimmat reseptit kun ehdottivat kuivattuja kikherneitä ja yön yli liotusta. Ei tällä(kään) kertaa oikein onnistunut meidän suunnitelmaamme. Päädyin siis purkkikamaan.

Falafeltaikina
Ruokailijoita oli vain me kaksi, hummusta jäi hieman, samoin falafeleja, mutta korkeintaan yksi ruokailija enemmän olisi voinut tällä määrällä saada vatsansa täyteen. Falafeleja tuli annoksesta 18, me onnistuttiin syömään niistä 12..... Hyviä olivat, siis.

Kaksi purkkia kikherneitä, yksi keskikokoinen sipuli silputtuna, pari valkosipulin kynttä murskattuna, 1 tl suolaa, vajaa 1 tl juustokuminaa, puolisen tl cayannepippuria, muutama rkl silputtua tuoretta persiljaa ja korianteria monitoimikoneeseen. Sekoita kunnes taikinamaista, mutta ei täysin sileätä (kts kuva yllä). Sekoita joukkoon vielä 1-2 rkl vehnäjauhoja. Anna vetäytyä puolisen tuntia (tai pitempään) jääkaapissa. Muotoile pullat ja friteeraa kuumassa öljyssä muutama minuutti ja nosta talouspaperin päälle valumaan.





Tarjoile kuumat falafelit israelilaisen salaatin ja hummuksen kanssa lämpimän pitaleivän sisällä. Timotej varmaan bloggaa pitaleivän teon lähipäivinä.



Nam! Muita sanoja ei varmaan tässä yhteydessä tarvita. Olimme kyllä aika ylpeitä yllättävänkin aidosta mausta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti