sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Kasvislasagne, munakoisoa ja mozzarellaa

Kaikkien aikojen suosikkilasagnemme on tämä. Mutta eipä tässäkään vikaa ole. Ensin ajattelin ettei lasagnea 'voi' tehdä tähän aikaan vuodesta, jotenkin yhdistän sen talveen ja pakkaseen.Tosin tänään on tullut etelä-Suomessakin rakeita/räntää, joten ehkä ei ihan väärin.


Aloita siivuttamalla munakoiso. Laita siivut ja kirsikkatomaatteja uunipellille ja reippaasti oliiviöljyä molempien päälle. Tomaattien päällä myös tuoretta basilikaa. Paahda uunissa parisenkymmentä minuuttia. Sillä aikaa esikeitä lasagnelevyt (meillä vihreitä pinaattilevyjä) ja tee tomaattikastike (kuullotin sipulia ja valkosipulia öljyssä, lisäsin purkillisen hyvää tomaattimurskaa ja kuivattuja yrttejä ja suolaa, keittelin kokoon puolisen tuntia).


Kokoa lasagne. Alimmaksi kastiketta, päälle lasagnelevyjä, munakoisosiivuja, tomaatteja, tuoretta basilikaa. Toinen samanlainen kerros (ja myös kolmas/neljäs jos ruokailijoita on monta). Koko komeuden päälle hyvää buffalomozzarellaa.



15-20 minuuttia uunissa ja sitten syömään!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti